close
България

Задържаха земеделски стопанин за убийство на сливенски бизнесмен

policiq-lenta

36-годишен мъж с легален бизнес в областта на земеделието е арестуван за убийството на сливенския бизнесмен. Жертвата е била на 45 години и тялото й беше открито в напоителен канал, за което ви съобщихме на 22 юли. Убитият мъж се е казвал Стоян Тодоров Стоянов. Тялото е било открито край село Панаретовци, съобщава „Монитор“.

Извършителят на престъплението е познавал добре своята жертва, но на този етап разследващите отказват да дадат подробности по случая. Не се известни конкретните причини да се стигне до фаталното спречкване между двамата мъже.

Стоянов е загинал, след като е бил прострелят почти от упор със седем куршума. След като го е убил, 36-годишният земеделски стопанин е затрупал тялото с отпадъци и клони. Трупът е бил открит с помощта на следови кучета. Загиналият е притежавал в землището на същото село Панаретовци голяма овощна градина, както и още няколко в района.

Говорителят на Окръжната прокуратура потвърди, че е арестуван 36-годишен мъж и са му повдигнати обвинения. Предстои от държавното обвинение да поискат от съда да му бъде наложена най-тежката мярка „задържане под стража“. Жертвата е родом от град Кермен, където има наследствен имот.