close
България

Задържаха контрабандни зъболекарски инструменти на ГКПП Малко Търново

1

1792 броя  контрабандни стоматологични инструменти задържаха при съвместна проверка митническите и гранични служители на ГКПП Малко Търново. Недекларираните медицински изделия са открити в ръчния багаж на пътник в автобус с българска регистрация.

Автобусът е пристигнал на Митнически пункт Малко Търново на 30.05.2018 г. около 14,10 часа в посока от Турция за България. След приключване на паспортния контрол е постъпило искане от „Гранична полиция“ за щателна митническа проверка на превозното средство и пътниците. При извършената съвместна проверка, митническите служители откриват в ръчна чанта на един от пътниците в автобуса 110 фабрични опаковки с 1 100 стоматологични диамантени борчета, 684 други стоматологични инструменти и аксесоари и 8 дентални турбини. Впоследствие, нарушителят е признал, че ги е закупил от Турция  и според  неговите обяснения, били предназначени за съпругата му- стоматолог.

Недекларираните стоматологични инструменти са иззети. Съставен е акт по Закона за митниците срещу нарушителя с инициали В.В.- руски гражданин, роден в Казахстан.