close
България

Задържаха нападателя на жени в Бургас

beleznici-arest

В резултат на полицейските действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бурас и Второ и Пето Районни управление – Бургас е задържан криминално проявения и осъждан – А.Д., 29- годишен от Бургас. Констатирано е, че същият на :

– 14.02.т.г. около 05.30 ч. в района на вх. С на бл. 55 в к-с «Славейков» нападнал в гръб 54- годишна бургазлийка, като след събаряне на земята и нанасяне на удар с крак  в областта на лицето, й издърпал дамската чанта, съдържаща лични документи, дебитна и кредитна карти, сумата от 10 лева и мобилен телефон. Впоследствие от една от отнетите банкови карти А.Д. направил опит за неправомерна транзакция.

– 08.03.т.г. около 21.55 ч. в района на административната сграда на Бюрото по труда в к-с «Лазур», чрез използване на сила, издърпал дамската чанта на 27- годишна пловдивчанка, която благодарение намесата на 16- годишните Никита Соловьов и Юрий Атанасов, и двамата от Бургас, бе върната на собственичката.

– 11.03.т.г. за времето от 01.30 ч. до 16.00 ч. проникнал в жилището на 51- годишен бургазлия, разположено в бл. 72 в ж.к. «Лазур», откъдето откраднал сумата от около 300 евро и 400 лв.

А.Д. направил пълни самопризнания и описа механизма на извършените от него деяния. Проведени са множество действия по разследването : разпознаване, разпити на свидетели и събиране на доказателства за съпричастността на 29- годишния бургазлия към двата грабежа и домовата кражба. Взетата му е мярка за неотклонение «задържане под стража» за срок от 72 часа.

Работата по случаите продължава.