close
България

Задържаха петима с наркотици при спецакция в Сливен

policiq

Полицията в Сливен е задържала петима за употреба и разпространение на наркотични вещества. Иззети са метамфетамин, марихуана и наркотични вещества от типа на дизайнерски чай. Спецакцията е проведена под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

На 4-ти април в град Сливен служители на сектор „Криминална полиция“ и група „Охрана на обществения ред“ при РУ- Сливен спират за проверка лек автомобил “Фиат Пунто”. В него са установени трима криминално проявени мъже от град Сливен- Д.Ж.(32г.), Т.Т.(36г.) и С.Ш.(31г.), и 17-годишно момиче от град Ямбол. При извършените процесуално-следствени действия в лицата са намерени и иззети марихуана и метамфетамин. При последвалото  претърсване и изземване от дома на Т.Т. са намерени  четири броя самозалепващи се полиетиленови пликчета, съдържащи кристалообразно вещество, около три грама, което при направения полеви тест е реагирало  на метамфетамин, три броя електронни везни и четири броя боеприпаси за огнестрелно оръжие.

Четиримата са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на специализираната операция на 5-ти април служители на участък “Надежда” извършват проверка на лек автомобил “Фолксваген Голф” за установяване на лица, притежаващи наркотични вещества от типа на дизайнерски чай. В автомобила са установени  трима мъже- Я.М.(24г.) и С.Г.(23г.) от град Сливен и С.С.(34г.) от село Мокрен. При последвалите  процесуално-следствени действия в С.Г. са намерени и иззети две пликчета зелена листна маса, около 10 грама, която при направения полевия тест е реагирала на метамфетамин. С.Г. е задържана за 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.