close
България

Задържаха под стража още един бургазлия за убийството на стареца в ямболското село Люлин

syd

По внесено искане на Окръжна прокуратура Ямбол, съдът задържа под стража Марио М. от гр.Бургас, обвинен в убийство на възрастен мъж от с.Люлин Обл.Ямбол

В късните часове на 11.11.2016г. Окръжен съд Ямбол уважи внесеното искане на Окръжна прокуратура – Ямбол и взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Марио М. от гр.Бургас, съобщиха от прокуратурата.

Най-тежката мярка за неотклонение е взета от Окръжния съд по предявено обвинение затова, че на 20.09.2016г. около 20.00-21.00часа в къща находяща се на ул. „Шипка” №2 в с. Люлин,общ. Стралджа, обл. Ямбол, в съучастие в качеството на съизвършител  със Станислав В., по особено мъчителен за жертвата начин, умишлено е умъртвил чрез удушаване 76г. мъж  от с. Люлин, обл.Ямбол – престъпление по чл.116 ал.І т.6 вр. с чл.115 вр. с чл.20 ал.ІІ от НК.

Съдът е споделил становището на прокурора при Окръжна прокуратура Ямбол, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил тежкото умишлено престъпление и е налице опасност да се укрие или да извърши ново престъпление.

Определението на ОС-Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд Бургас.