close
България

Задържаха под стража тримата мъже, задържани при „Траянови врата“

syd

По искане на Районна прокуратура – Карнобат съдът задържа под стража Тодор А. (на 26г. от гр. Карлово), Валери Н. (на 36г. от гр. Самоков), Георги А. ( на 34г. от гр. Долна Баня). Те са обвинени за това, че на 11.03.2017г. , около 03.20ч. в гр. Сунгурларе, обл. Бургас, от търговски обект „Лафка“, находящ се на ул. „Георги Димитров“, чрез разбиване на преграда, срязване на катинар на входна врата и изкъртване на щора, чрез използване на технически средства- ъгловшлаиф, отвертки, лост тип „кози крак“ и лек автомобил „Ауди А4“, след сговаряне по между си като съучастници, отнели чужди движими вещи- 1655 кутии цигари от различни марки и 464 лотарийни билета от владението на собственика им без неговото знание и  с намерението противозаконно да ги присвоят, като случаят не е маловажен- престъпление по чл.195, ал.1, т.3, т.4, т.5, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 20, ал.2 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Тримата обвиняеми бяха задържани на 11.03.2017г. по време на специализирана полицейска акция проведена под ръководството на Главна дирекция „Национална полиция“  в сътрудничество със служители от ОД на МВР- Бургас, ОД на МВР- Монтана и ОД на МВР – София и при отлична координация с Прокуратурата.

Според прокурора е налице обосновано предположение, че тримата мъже са извършили престъплението, за което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемите могат да се укрият или да извършат ново престъпление.

Определението на Районен съд – Карнобат може да бъде обжалвано пред Окръжен съд –Бургас.