close
България

Задържаха рецидивист, пребил и ограбил трудно подвижен пенсионер в Сливен

syd

По искане на Районна прокуратура – Сливен съдът задържа под стража Кирил Н. Той е обвинен за това, че на 09.03.2017 г., в гр. Сливен, на ул. „Юрий Венелин”,   отнел чужди движими вещи – сумата от 312 лв., от владението на Михаил К. (64 – годишен пенсионер, който се предвижва  с патерици) , без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като   употребил за това сила (ударил го в главата)- престъпление по чл.198, ал.1,пр.1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Нападението е извършено малко след като пострадалият преминал през входната врата на двора на къщата, в която живее, а обвиняемият го следвал от сградата,  в която е получена пенсията.

Според прокурора са налице достатъчно доказателства, за да бъде направено обосновано предположение, че Кирил Н. е извършил престъплението, в което е обвинен. Обвиняемият е осъждан многократно за тежки умишлени престъпления, включително и за такива срещу личността.  Прокурорът е категоричен, че oбремененото съдебно минало на обвиняемия, лошите му характеристични данни- фактът, че същият живее в гр. Русе, а е извършил престъплението, предмет на настоящото производство, в район, отдалечен от дома му – в гр. Сливен, както и самата дързост и цинизъм при осъществяването му (проследявайки пострадалия, който е възрастен и инвалид, влизайки в двора на дома му и нанасяйки му телесна повреда) навеждат на извода, че личността на Кирил Н. се характеризира с висока степен на обществена опасност. Съществува реална възможност същият да се укрие и да извърши друго престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и  задържа под стража обвиняемия.

Определението на Районен съд – Сливен  може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.