close
България

Задържаха трима за лихварство и тормоз в Несебър

policeiska kola-policiq

Трима мъже, съпричастни към извършвана незаконна лихварска дейност и последващ системен психически и физически тормоз на закъсняващите при изплащане на вноските си хора, са задържани от служители на сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Несебър, съобщават от Областната дирекция на МВР.

В началото на месец май в крайморското управление е образувано досъдебно производство за извършвана лихварска дейност от 49-годишен криминално проявен несебърлия, който предлагал парични заеми в различен размер. При евентуално закъснение при връщането на предоставените им парични заеми, заемателите системно били тормозени от него и от други двама мъже – 54-годишен мъж от село Тънково и 31-годишен криминално проявен несебърлия. Тримата притеснявали длъжниците както психически (чрез ежедневни телефонни обаждания със заплахи и закани срещу тях и техни близки), така и физически (често посещавайки домовете на заемателите или тяхната месторабота).

Извършени са претърсвания и изземвания от обитаваните от тримата мъже жилища, като са намерени и иззети мобилни телефони, лаптоп, документи (нотариални актове, скици и др.), различни парични суми и др.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържани за срок от 24 часа мъже продължава.