close
България

Задържаха турчин, обвинен в трафик на над 25 кг хероин

хероин 2

Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за 72 часа турският гражданин Юсуф А. (на 40 г.). Той е обвинен за това, че на 10.12.2017 г. през ГКПП – Лесово, обл. Ямбол, с товарен автомобил – влекач и полуремарке, без надлежно разрешително, пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България, 50 пакета с високорисково наркотично вещество – хероин (с общо тегло 25,666 кг.), като предметът на престъпление е в особено големи размери и е особено тежък  – престъпление по чл. 242, ал. 4, предл. 1, вр.ал. 2, предл. 1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Наркотичното вещество е открито благодарение на отличната работа на митническите служители. Те са подложили товарният автомобил на щателна проверка и са открили наркотичното вещество, което било съхранявано в добре опаковани пакети, поставени в специално приготвено двойно дъно на превозното средство.

Предстои (в следващите дни) Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.