close
България

Задържаха 22-годишен бургазлия, залагал в хазартен сайт с чужда банкова карта

kreditni-karti

Служители от сектор „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Бургас установиха поредния извършител на неправомерни транзакции, осъществени чрез използването на данни от банкова карта, собственост на 30- годишна бургазлийка. Това е криминално проявеният Я.Ч. от Бургас, 22-годишен.

Младият мъж намерил банковата карта в района на БСУ и вместо да я предаде на надлежните органи, злоупотребил с нея, извършвайки залози в сайт за хазартни игри.

При извършено претърсване в дома на Я.Ч. са намерени вещи и предмети, имащи отношение към осъщественото престъпление, както и банковата карта на потърпевшата. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа, като е образувано досъдебно производство.

Припомняме, че това е поредния случай, при който служители от сектор „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Бургас са установили неправомерно ползване на чужди платежни инструменти. Подобни случаи бяха регистрирани в началото на годината, като тенденцията е неправомерните транзакции в интернет-пространството да се запазват, което предполага повишена активност на оперативните действия, извършвани от спец-служителите на сектор „Икономическа полиция“.

ОДМВР – Бургас призовава граждани, потърпевши от подобен род неправомерни посегателства, да потърсят съдействие и да съобщят в сектор „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Бургас, на адрес: ул. „Христо Ботев“ № 46.