close
България

Задържаха 26-годишен мъж за нападение над полицейски служител в Сливен

arest

През изминалата седмица служители на РУ-Сливен за посетили 48 сигнала за нарушаване на тишина, като  24 от тях са в квартал „Надежда”. Съставени са 2 акта и 13 предупредителни протокола. Служителите са върнали една музикална уредба, отнета съгласно  Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен.Уредбата е върната, след като нарушителят е платил, наложената му глоба в размер на 300 лева.

24  са сигналите, посетени от служители на група „Охрана на обществения ред” към РУ-Сливен в останалите жилищни райони  на  града. Съставени са 3 акта и 8 предупредителни протокола. На 21 октомври при посещение на сигнал на улица „Чудомир Кантарджиев” в сливенския квартал „Комлука” 26-годишният С.И. не изпълнява разпореждане на органите на реда и напада физически полицейски служител. С.И. е задържан за 24 часа. Срещу него е започнато досъдебно производство. Съставени са 3 акта и 5 предупредителни протокола.

От 16 до 22 октомври в РУ-Котел са посетени 9 сигнала и са съставени 2 акта по Наредбата на общината и един по ЗМВР за неизпълнение на полицейско разпореждане. В РУ-Нова Загора  са посетени 4 сигнала за нарушаване на тишината, съставени са предупредителни протоколи.

РУ-Сливен контролира използването на пиротехническите изделия. Всички фирми и граждани, които използват пиротехнически изделия от категория 2 и 3, определени в ЗОБВВПИ, за тържества, уведомяват началника на РУ-Сливен, като се задължават да ги използват съгласно реда, определен в ЗОБВВПИ и НОбС. Препоръчителният час е до 22,30 часа.

Служителите на РУ-Сливен използват всички законови сили и средства, както и наличния ресурс, за да се осигури спокойствието на гражданите и спазването на Наредба за обществения ред на територията на община Сливен.