close
България

Задържаха 7 кг хероин на Капитан Андреево

heroin

Близо 7 кг хероин в лек автомобил „Мерцедес Бенц“ откриха митническите служители на МП Капитан Андреево. Автомобилът с македонска регистрация, влизащ в страната от Турция,  е управляван от  22-годишен мъж с инициали С.М., македонски гражданин. Превозното средство е селектирано от митническите служители  за щателна митническа проверка. При проверката се установява, че фабричните кухини на носещите греди на  автомобила са запълнени с общо 40 полиетиленови плика, с неправилна форма и различна големина. При полеви наркотест откритото в пакетите бежово прахообразно вещество е реагирало на хероин. Общото количество на задържания хероин 6.870 кг. Стойността на наркотика по цени на съдопроизводството е  618 300 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Днес Окръжен съд – Хасково ще заседава по искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия С.М.