close
България

Заловени са трима пияни водачи в Сливен

kat

Трима водачи са установени да управляват след употреба на алкохол от полицейски служители в град Сливен. На 25 декември на улица “Ген. Драгомиров“ е извършена проверка на 20-годишния М.Т. от град Сливен, водач на лек автомобил „Опел“.

При проверка за употреба на алкохол той е показал положителна проба 1,24 промила. На същата дата в 22,30 часа  на булевард „Бургаска шосе“ е спрян за проверка лек автомобил „Ауди 80“, управляван от 39-годишния Д.С. от град Шивачево. Проверката за употреба на алкохол е показа 1,65 промила.

В  02,15 часа на 26 декември на булевард „Панайот Хитов“ е проверен лек автомобил „Форд Фиеста“, управляван от 30-годишния И.Н. от село Тополчане. При проверката за употреба на алкохол той е показал 1,65 промила. Образувани са досъдебни производства.

156 автомобила и 198 лица са проверени в хода на широкообхватен контрол по  установяване употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества от водачите на МПС и неправоспособни водачи в град Сливен на 24 декември. Операцията е част от инициативите за осигуряване на пътна безопасност и добър обществен ред по време на празничните дни. На булевард „Банско шосе“ от 09,00 до 12,00 часа служители на сектор „Пътна полиция“-Сливен са проверили 156 водачи на автомобили и са констатирали 38 нарушения на ЗДвП. Съставени са 5 акта и 33 фиша. Установен е един неправоспособен водач. Основните нарушения са неизползване на предпазните колани, превишаване на скоростта и нередовни документи.

Операциите по пътна безопасност продължават  до 2 януари на територията на ОДМВР-Сливен.