close
България

Заловиха дрогирани шофьори в Бургаско

test-narkotici-droga-

На 17.05.т.г. около 00.40 ч. на кръговото кръстовище бургаските улици «Никола Петков» и «Стефан Стамболов», служители от сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Мерцедес», с бургаска регистрация, управляван от 22- годишния М.С. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / канабис/. М.С. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17.05.т.г. около 14.50 ч. пред к-с «Амадеус-5» в Слънчев  бряг, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка л.а. «Форд Ка», със сливенска регистрация, управляван от 23- годишния П.К. от Сливен, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / канабис/. П.К. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18.05.т.г. около 02.00 ч. на несебърската улица «Иван Вазов», служители от Районно управление – Несебър подали сигнал за спиране на л.а. «Хюндай Гетц», с ямболска регистрация, чийто водач не се съобразил с полицейските разпореждания, а продължил движението си. Автомобилът е спрян на ул. «Морска», като е констатирано, че водачът му – 23- годишния И.В. от Ямбол е неправоспособен и шофира след употреба на наркотични вещества / амфетамин и метамфетамин/. И.В. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.