close
България

Заловиха дрогирани шофьори в Бургаско

test-narkotici

На 15.06. около 11.30 ч. в Китен, служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген Голф», с русенска регистрация, управляван от 20-годишния М.М. от Сеново, като намерили и иззели пликче с бяло прахообразно вещество / амфетамин/, пликче със суха зелена тревна маса / канабис/ и саморъчно свита цигара със суха зелена тревна маса / канабис/. Водачът М.М. е тестван за употреба на наркотични вещества, ката апарата отчел положителни показатели за употреба на амфетамин и марихуана. М.М. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15.06. около 13.20 ч. на кръстовището на бургаската улица «Транспортна» и «Стефан Стамбалов», служители от сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Ауди А 3», управляван от 38-годишния Й.И. от Айтос, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / кокаин и амфетамин/. Й.И. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15.06. около 17.40 ч. в района до бл. 53 в к-с «Лазур», служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «БМВ 745», със сливенска регистрация, управляван от 25-годишния Т.А. от Сливен, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / амфетамин и метамфетамин/. Т.А. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15.06. около 22.20 ч. в бургаския квартал «Крайморие», служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка товарен автомобил «Сеат Ибиза», със софийска регистрация, управляван от 29-годишния А.Т. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / метамфетамин и канабис/. А.Т. е задържан със заповед за задържане за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.