close
България

Заловиха дрогирани шофьори в Бургас и Айтос

kat

На 29.05.т.г. около 08.20 ч. в ж.к. «Меден Рудник» срещу бензиностанция «Петрол», служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «Мерцедес 200 Д», с бургаска регистрация, управляван от 37- годишния Д.М. от Бургас, като констатирали, че същия шофира след употреба на наркотични вещества / канабис/. Водачът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29.05.т.г. около 11.45 ч. в близост до бл. 55 в к-с «Славейков», служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «Рено Меган», с бургаска регистрация, управляван от 24- годишния Г.И. от Бургас, като констатирали, че същия шофира след употреба на наркотични вещества / метамфетамин/. Г.И. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29.05.т.г. около 23.05 ч. на айтоската улица «Славянска», служители от Районно управление – Айтос спрели за проверка л.а. «Фолксваген Пасат», с шуменска регистрация, управляван от 23- годишния В.В. от Карнобат, с който се придвижвал и 30-годишния А.Щ. от Карнобат. В А.Щ. е намерено и иззето пликче с канабис с общо тегло около 9,5 гр. Водачът на автомобила – В.В. е тестван за употреба на наркотични вещества, като апарата отчел положителна проба за наличие на метамфетамин, амфетамин и канабис. Двамата карнобатлии са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Айтос.