close
България

Заловиха надзирател от бургаския затвор с наркотици

zatvor-burgas

Надзирател от бургаския затвор беше заловен с наркотици. Случаят е от края на август, малко след като по bTV излъчихме разследване за трафика на дрога в същия затвор.

Инцидентът обаче не е бил официално оповестен от МВР и правосъдното министерство. Въпреки отказа на ръководството на затвора да допусне bTV до нови интервюта със затворници, Росен Цветков успя да разговаря с част от тях.

Надзирателят Йордан Николов е задържан на излизане от дома му в бургаския квартал „Черно море”. В него са намерени 40 къса цигари марихуана и саксии с огромно количество от растението.

След акцията Николов е уволнен. Заповедта обаче все още не му е връчена, защото се укрива.

Нашият екип не успя да го открие в дома му, но съседи разказват, че са взимали от него марихуана.

В разследването ни затворникът Иван Радев – Монката разказа, че наркотрафикът зад решетките бил подпомаган от надзиратели и ръководството.

Въпреки упоритото ни настояване да се срещнем отново със затворниците, получихме категоричен отказ. Иван Радев, затворник в Бургас, въпреки това ни даде интервю – от изолатора в който се намира, през „Фейсбук”.

Решението да нямаме достъп до Радев е на директора на затвора Бранимир Мангъров. Според източници на bTV е готвен до дни да застане начело на Главната дирекция за изпълнение на наказанията, а шеф на затвора, по думите на затворниците, щял да стане неговият заместник – Методий Владимиров.

Именно за него затворниците твърдяха, че покровителства наркоканалите.

От правосъдното министерство отговориха, че засека няма промени в ръководството на затвора и на главната дирекция. /bTV