close
България

Заловиха нередовни шофьори на пътя в Сливенско

kat

При ежедневния контрол по пътна безопасност, през изминалото денонощие, полицейски служители са установили неправоспособен водач и водач, употребил наркотични вещества. На 03 октомври на път І-6, в района на „Бялата чешма“ е извършена проверка на 32-годишния С.И., водач на лек автомобил „Хонда“. При проверката се установява, че С.И. е неправоспособен и вече има наложена административно наказание за същото нарушение. С.И. е от село Пирне , общ. Айтос.

20-годишният В.Д. от град Сливен е хванат да управлява лек автомобил „Фолксваген Голф“ след употреба на наркотични вещества-канабис. Той е спрян за проверка в град Сливен в 00,05 часа  днес на улица „Янко Сакъзов“ в град Сливен.

Образувани са бързи производства.

Водач с алкохол 1,38 промила е установен от полицейски служители  в град Нова Загора. На 3 октомври, около 14,00 часа, в двора на филиала за спешна медицинска помощ е извършена проверка на 47-годишния Й.В., водач на лек автомобил „Рено“. Техническото средство е показало употреба на алкохол 1,38 промила. Й.В. е задържан за 24 часа.

Притежаване на наркотици е установено от полицейски екип на група „Охрана обществения ред“ в град Сливен. Около 01,00 часа на 3 октомври при осъществяване на патрулна дейност в квартал „Дружба“ е извършена проверка на паркиран лек автомобил „Мерцедес“. В автомобила са установени трима мъже на възраст 25, 20 и 23 години от град Сливен. В близост до задната врата на автомобила полицейските служители са намерили цигара, която при полевия тест е реагирала на марихуана. Тримата са задържани. По случая е образувано досъдбено производство.