close
България

Заловиха обирджии, ограбили възрастна жена

полиция-policiq

Двама криминално проявени младежи – на 17 и 20 години от с. Ново Паничарево са задържани за извършен въоръжен грабеж спрямо 70-годишна жена от същото село, осъществен около 21.30 ч. вчера.

17-годишният И.А. и 20-годишният Н.Д. / познати на полицията за множество извършени кражби/ започнали да тропат по входната врата на самотно живеещата възрастна жена, като я уплашили и довели до силен стрес.

Взломили вратата и чрез заплахи и използване на физическа сила я привели в безпомощно състояние. Преровили къщата и след като още няколко пъти я заплашили с побой и убийство, пенсионерката била принудена да посочи къде държи портмонето си. Нападателите го отнели и видели, че в него се съдържала сумата от 60 лв. Заплашили жената още веднъж да мълчи и избягали от дома й.

В резултат на бързите и професионални полицейски действия на служители от Районно управление – Приморско и отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас са установени и задържани извършителите на жестокия грабеж. Отнетата парична сума е намерена и иззета, като извършителите посочили и мястото на изхвърляне на портмонето. Жената е прегледана от медицинско лице, като са констатирани драскотини по лицето и дясната й ръка, както и кръвонасядания по тялото.

Спрямо И.А. и Н.Д. е образувано бързо полицейско производство.