close
България

Заловиха пияни и дрогирани водачи в Сливенско

kat

Образувано е досъдебно производство за притежание на наркотични вещества срещу 32-годишния Д.И. от град Сливен. Той е установен при полицейска проверка на 1 април, около 23,53 часа, в района на квартал “Комлука”. В него е намерен плик, съдържащ вещество, което при полевия тест е реагирало на амфетамин. Работата по случая продължава.

Служители на РУ-Нова Загора са установили случай на притежание и управление на МПС след употреба на наркотични вещества. На 1 април, около 20,05 часа, до градския парк на Нова Загора е спрян за проверка лек автомобил “Опер Зафира”, управляван от 20-годишния И.М.. В автомобила са намерени пликчета, съдържащи около 1 грам метамфетамин. При проверката с “Драг Чек” за употреба на наркотични вещества водачът е показал положителна проба.

Двама водачи с алкохол над 1,2 промила са установени от полицейски служители  в град Твърдица през почивните дни. Около 02,20 часа, на 1 април, на ул. “Горска поляна” е спрян за проверка лек автомобил “Форд Фиеста”, управляван от Х.И.(37г. ). При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 1,83 промила. 28-годишният Д.Д. от град Шивачево е спрян за проверка на 2 април, около 00,30 часа, в района на стадиона. Той е управлявал лек автомобил “Опел Астра” с концентрация на алкохол 1,62 промила.

Срещу водачите са образувани бързи производства.