close
Спорт

Запишете се за участие в зимното приключение полумаратон „Атанасовско езеро“

1

Знайно е, че дори зимата не може да спре хората, които обичат да тичат и карат колело. За всички тях е предизвикателството полумаратон „Атанасовско езеро“, с дата на провеждане 21 януари 2018 г. Основната цел на събитието е да се популяризират спорта, физическата активност и значението на резервата като природозащитен обект на регионално и световно ниво. Организатори са Сдружение „Зелена Странджа“, Българска фондация „Биоразнообразие“ и Община Бургас.

Трасето на полумаратона е с начало и край пред Културен център „Морско казино“ в Морската градина и извежда участниците до противоположната, северна част на резерват „Атанасовско езеро“. Общото разстояние в двете посоки е 21 км., като маршрутът е един и същ за бегачи и колоездачи. За бегачите съществува опция да се запишат на дистанция от 8 км., която достига до междинен пункт в близост до басейните с луга. Настилката по трасето е асфалт, като при дългата дистанция има участък от 5 км. по полски път.

* Важно! – записването за участие е до 8 януари, тъй като е нужно време за чипиране на всички състезателни номера. Така впоследствие времето на всеки състезател ще се измерва електронно. 

Подробна информация за събитието, за резерват „Атанасовско езеро“ и регламент за участие има в сайта: http://polumaraton.zelenastrandja.com

тук: http://zelenastrandja.com/new_podrobno.php?id=63

и във фейсбук: https://www.facebook.com/events/292951194527268/