close
България

Започват редовните полети Бургас – Израел

samolet

От 23 август летище Бургас започва да обслужва редовни полети от и до Израел, като се изпълняват веднъж на ден до края на месеца. Варна вече посрещна първия полет с израелски туристи, предаде БГНЕС.

Първият полет със 166 израелски туристи кацна в четвъртък вечер на варненското летище. Сред чужденците има и представители на израелските медии, които да се запознаят с родното Черноморие в условията на коронокриза. Полетите от Израел до Варна са възобновени и ще се извършват по един път на ден, с изключение на събота, информират от „Фрапорт“.

Планирани са 19 полета по маршрут Тел Авив – Варна до края на август и 60 полета през месец септември.

През септември летище Бургас ще обслужва полети по дестинацията от четвъртък до неделя, ще се включи и България Ер. От 18 август израелските власти отмениха изискването за 14-дневна карантина за пристигащите от България граждани. Гражданите, пристигащи от Израел в България, също не се подлагат на карантина у нас.

Израел е ключов пазар за българския туристически бизнес. Страната ни е посещавана от над 300 000 израелски туристи всяка година, които обичат както нашите черноморски, така и зимни курорти.