close
Спорт

Започнаха републиканските финали по лека атлетика на ученическите игри

leka-atletika

На стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен започнаха републиканските финали по лека атлетика на „Ученически игри 2016/2017“ в групите на 8-10 клас, момичета и момчета. Те бяха открити от заместник-кмета Пепа Чиликова, която приветства и поздрави участниците за успеха, че са стигнали до този етап от състезанието. Чиликова предаде поздравите и на кмета Стефан Радев. „Нека най-добрите да победят“, пожела тя.

Участие в проявата ще вземат около 200 състезатели от 20 отбора от страната. Най-добре представилите се на финалните състезания ще имат възможност за участие в Световните ученически първенства, организирани от Международната федерация за ученически спорт.

Първите стартове днес бяха на 100 м гладко бягане. Останалите дисциплини са скок на дължина, скок на височина, тласкане на гюле, 200м, 400м , 800 и 1500 метра. Главен съдия е спортната легенда Михаил Желев.

Републиканските финали по лека атлетика на „Ученически игри 2016/2017“, които ще продължат и утре, се организират от Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за учащи“, Министерството на образованието и Областен клуб „Спорт в училище-Сливен“.

На откриването присъстваха още Илия Илиев – гл. експерт в Министерството на младежта и спорта, заместник-председателят на Българската асоциация „Спорт за учащи“ – Красимир Кръстев, Павлина Александрова – ст. експерт в РУО – Бургас и Силвия Никова – гл. експерт по спорта в Община Сливен.