close
България

Засилени мерки за сигурност в Бургас на 24 май

kat

Засилени мерки за сигурност и реорганизация на движението ще бъдат предприети на 24-май, заради празничното шествие, посветено на Деня на славянската писменост и култура и абитуриентските балове, които тази година са в един и същи ден. Това стана ясно по време на пресконференция, в която участваха кметът Димитър Николов, зам.-кметът Йорданка Ананиева, представители на КАТ, ОД на МВР, Инспектората по образование и УКОРС.

Празничното шествие ще започне в 10.30 часа и ще премине по улиците „Александровска“ и „Богориди“, за да завърши в Морската градина.

В него ще участват 5384 ученици от 38 бургаски училища и 1315 деца от 27 детски градини, народни представители, общински съветници, културни дейци и граждани.

За безопасността на участниците в шествието и абитуриентите на 24 ще бъдат въведени ограничения в движението на МПС. Тази година всички абитуриентски балове ще бъдат на 24 май, като точките, на които ще се събират абитуриентите, са пл. „Тройката“, „Пантеона“ и Морската градина.

Общо 2004 са абитуриентите на Бургас тази година.

Предвидено е засилено присъствие и проверки от органите на КАТ и полицията както в града, така и от изхода на града до Слънчев бряг и в самият курорт, стана ясно още по време на пресконференцията.