close
Спорт

Затварят улица “Крайезерна” за “Писта Бургас”

rali-pistaburgas

Тази година мащабното състезание “Писта Бургас” ще се проведе не наесен, а напролет. С решение на Българската федерация по автомобилен спорт, от предпоследно за 2017-та, то вече става първо в календара. Причината е винаги добрата организация и многохилядната публика, която събитието привлича тук.

За осигуряване безопасното провеждане на мащабното автомобилно състезание “Писта Бургас”, се налага през уикенда да бъде затворена за движение ул. “Крайезерна” – от Пътен възел “Запад” /включително/ до надлез “Владимир Павлов”, за времето от 09.30 часа в събота /12 май/ до 18 часа в неделя /13 май/.

Организаторите се извиняват за причиненото временно неудобство, но едновременно с това обещават една изключително атрактивна надпревара. За извънредни случаи и за да може да се обслужват транспортно предприятията в района, ще бъде осигурена възможност за двупосочно движение в отсечката бензиностанция “Ромпетрол” – Товарна гара. Предвидени са и места в периферията за временен паркинг.

Това ще е шестнадесетото издание на “Писта Бургас”. Както всяка година, публиката ще наброява десетки хиляди. Адреналина й ще повишат с майсторското си каране 74 пилоти. За първи път ще бъде озвучено цялото трасе. Така зрителите постоянно ще знаят какво се случва

“Писта Бургас” ще се излъчва на живо онлайн в сайта www.pistaburgas.com, където можете да откриете подробна информация за логистиката на състезанието, пилотите и техните автомобили.