close
България

Затварят ул. „Крайезерна“ в Бургас за целия юни

remont-ulica-kraiezerna

Реконструкцията на ул. „Крайезерна“ навлезе във финална фаза. Всички усилия са впрегнати, за да бъде обектът завършен до края на юни. Така обновената и разширена улица ще поеме трафика към Южното Черноморие и още тази година ще спомогне за отпушване на пословичните летни задръствания при входа на Бургас.

Реконструкцията на ул. „Крайезерна“ е продължение на един от най-важните инфраструктурни проекти за региона – изграждането на надлеза над Товарна гара. Своевременното завършване на проекта е от голямо значение за осигуряване на достъп до терените в Северна промишлена зона и за извеждане на транзитния трафик към южните курорти извън центъра на Бургас. Целта е да се осигури директна връзка с главен път І-6 София – Бургас и І-9 Варна – Бургас – Малко Търново – ГКПП „Малко Търново“, както и с прилежащите производствени зони „Север“, „Юг“ и „Победа“, пристанищен комплекс „Запад“ и с цялото Южно Черноморие.

В дните от 10.06.2017 г. (събота) до 30.06.2017 г. (петък) също ще е в сила забраната за транзитно преминаване на пътни превозни средства. На определени места движението ще се регулира и контролира от екипи на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Бургас. Обходните маршрути по време на забраната ще се осъществяват, като следва:

– ул. „Одрин“ – кръстовище „Трапезица“ – бул. „Т. Александров“,  в двете посоки.

– АМ „Тракия“ –  гр. Камено – с. Братово – кв. „Горно Езерово“ – Пътен възел „Юг“, в двете посоки.

Община Бургас се извинява предварително за причиненото временно неудобство, но тези ограничения са необходими за качественото изпълнение на проекта.