close
България

Затвор за бургазлия, нарушил съдебна заповед и пребил майка си

syd

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас съдът наложи ефективно наказание от 12 месеца „лишаване от свобода“ на Сергей А. (на 43 г., от гр. Бургас). Той е подсъдим за това, че на 11.08.2017 г. около 00:40 ч., в гр. Бургас, кв. Победа, ул. “Опълченска” 36, не изпълнил Съдебна Заповед за незабавна защита от домашно насилие, издадена на 01.08.2017 г. въз основа на Определение на Районен съд – Бургас, като влязъл в жилището на майка си, находящо се на горепосочения адрес и й нанесъл побой – ударил я със стол в областта на главата и раменете – престъпление по чл. 296, ал. 1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Подсъдимият е осъждан многократно. Търпял е множество ефективни наказания „лишаване от свобода“, като последното в размер на 12 месеца е изтърпяно на 14.03.2017 г.

Подсъдимият тормозел майка си от години. Тя имала спокойствие само когато той е в затвора. Когато се напиел ставал агресивен, чупел покъщнина и я биел. Тя се страхувала от него. В края на месец Юли 2017 г. Сергей А. изгонил майка си от къщата, в която двамата живеели и потрошил стъклата на прозорците. Тогава пострадалата много се уплашила и се свързала с адвокат. Той се обърнал към съда за да получи ограничителна заповед срещу сина й. Със свое определение от 01.08.2017 г. Районният съд в Бургас наложил мярка за незабавна защита на пострадалата като задължил Сергей А. да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо майка си, отстранил го от жилището, което обитавали съвместно. На 09.08.2017 г. полицейски служители връчили на подсъдимия заповедта и му разяснили какви са задълженията му. Въпреки това около 00:30 часа на 11.08.2017 г. подсъдимият се прибрал и започнал да блъска по вратата крещейки на майка си да му отвори. Пострадалата се страхувала, че той ще разбие вратата и ще стане още по-лошо и отворила. Подсъдимият влязъл, хванал за гушата майка си и я ударил със стол. Тогава Сергей А. напуснал къщата и счупил един прозорец. По-късно бил задържан от полицейските служители.

Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.