close
България

За трета поредна година в Нова Загора се проведе „Фестивал на въображението“

2

За трета поредна година, по инициатива на Антоанета Михнева – председател на Общински ученически парламент, се организира събитието „Фестивал на въображението“. То е насочено към всички възрастови групи, като идеята му е да провокира хората да потърсят своя талант сред предложените разнообразни дейности: „Фотография“, „Рисуване на лица“, „Изучаване на българските традиции“, „Свирене на китара“, „Електроника“ и др. Талантът, по своята същност, е този скъпоценен камък, заложен в човека още при раждането му, който го прави различен и специален, но понякога е необходимо да го потърсим надълбоко в себе си, дори в правене на неща, в които не очакваме да постигнем завидни резултати. Затова днешният ден беше толкова специален и емоционален за всички, които искаха да се видят в ново амплоа, като гримьори, маникюристи, музиканти, художници и т. н.

За първа година в проявата се включва и клубът по УНИЦЕФ към Професионалната гимназия по техника и технологии „Атанас Димитров“. Атрактивно подредените кътове по интереси бяха разположени във фоайето на Спортна зала „Младост“ и пешеходната зона пред нея. В 10.00 ч., на 15 юни, беше поставено началото на вълнуващото креативно приключение.

Пред щандовете се тълпяха множество деца, за които се предлагаха в изобилие игри, коя от коя по интересни. Проявата беше уважена и от кмета на община Нова Загора Николай Грозев и заместник-кметовете Светла Стоянова и Ивайло Енев. Те пожелаха успех на участниците като насърчиха организаторите да продължават с интересните си и разнообразни инициативи в полза на новозагорската общественост.