close
Спорт

Звездичка триумфира в международния турнир Мини Шампионска лига

zvezdichka-futbol

При изключително стройна организация и силна конкуренция бургаския клуб „Звездичка“ спечели международния турнир за деца, на който бе домакин и тази годината. Той е копие на детските формати на УЕФА в някои страни – „Мини Шампионска лига“. Състезанието бе за възрастовата група – 2007 година.

На финала „звездичките“ се наложиха с убедителното 6:1 срещу „Пловдив сити“. В малкия финал „Пирот“ спечели срещу „Поморие“.

За 5/6 място „Локомотив“ /Бургас/ спечели срещу „Арда“. Шестте тима бяха разпределени в две групи и играха по системата всеки срещу всеки.

От „Стяуа“/Букурещ/ са се извинили на организаторите, че в последния момент са отказали участие в турнира. Всички участници получиха медали, грамоти и други награди. Срещите се играха на двете футболни бази на „Звездичка“ в жк „Славейков“.

Индивидуални призове получиха:

Наградата за феърплей:  ФК „Поморие“;
Най-добър вратар – Иван Богданов от „Пловдив сити“;
Най-добър защитник – Мими Чирич Михайло от „Пирот“- Сърбия;
Най-добър халф – Живко Шишманов от ДФК „Звездичка“;
Най-добър нападател – Хаки от „Арда“ Кърджали.
Турнирът се проведе със съдействието на Община Бургас и Зоналния съвет на БФС.

Паралелно в Несебър се проведе друг международен турнир за деца. В него „звездичките“ извоюваха сребърните медали за родените през 2009-та и 2007 година. Началото на целия този спортен маратон край морето бе даден в петък. Тогава на спортния комплекс „Театър на мечтите“ бе посрещнат олимпийският огън по повод Международния ден на олимпизма.