close
България

Здравната вноска се запазва на ниво от 8%, решиха окончателно депутатите

plenarna-zala

Здравната вноска се запазва на ниво от 8%, след като бюджетът на Националната здравноосигурителна каса беше окончателно приет в пленарната зала.
Догодина НЗОК ще разполага с близо 3,5 млрд. лева.

Мнозинството в пленарната зала отхвърли предложението лимитите за финансиране на болничната помощ да отпаднат пробно за срок от три месеца.
Искането бе аргументирано от депутата от партия АБВ Георги Кючуков.
С въвеждането на пръстовия идентификатор се твърди, че вече няма възможност за злоупотреба с хоспитализации, също така има известно намаление на хоспитализациите в болничната медицинска помощ.

Народното събрание обсъжда начини за увеличаване на пенсиите чрез бюджета на Държавното обществено осигуряване. Патриотичният фронт не се отказва от настояването си минималната пенсия да стане 300 лева, заяви Димитър Байрактаров:
Недопустимо е в 21 век вече 27 години да се провежда един абсолютно целенасочен геноцид спрямо българското население.

Около 1,6 млрд. лева, които са необходими за увеличаване на пенсиите, могат да бъдат осигурени от средствата за програмата за саниране и от парите, които са предназначени за закупуването на военни фрегати, смятат от Патриотичния фронт.
Според Хасан Адемов от ДПС подобни приходоизточници са несъстоятелни :
Тази година има предвидени пари за фрегати, но догодина няма, което означава, че с тези пари трябва да се увеличава допълнително дефицита. /БНР

Снимка: БГНЕС