close
България

Иво Сиромахов пред „Труд“: Няма да подаваме жалба до ЦИК

ivo-siromahov

Абсурдно е да подаваме жалба до ЦИК. Няма да се жалваме на тези, които погазват закона. В момента ЦИК изваждат недействителните бюлетини и това е нарушение. Затова ще предприемем всички, предвидени в закона, действия. Това заяви пред „Труд“ сценаристът и представител на инициативния комитет на „Шоуто на Слави“ Иво Сиромахов.

Той определи действията на комисията като опит за държавен преврат.

„България е правова държава, или поне мислим, че е. В една правова държава има равенство на закона – там пише ясно какво трябва да се направи. Ако някой е решил да го погази – било то чиновник, или голяма институция, каквато е ЦИК, това означава, че той подлежи на ударите на закона и трябва да отиде в затвора“, отсече Сиромахов.

Той обясни, че е записано, че избирателна активност се брои като се съберат всички подадени гласове, независимо дали са действителни или не. От ЦИК са извадили гласове от тази бройка и това той определи като нарушение на закона.

„След като хората са отишли до урните, подписали са се, че са гласували, как така ще им се казва, че не са“, възмути се сценаристът на „Шоуто на Слави“.