close
България

Изборните туристи си плащат връщането до Турция

izborni-turisti-turci

Скандали и напрежение избухнаха на автогарата в Кърджали. Пет дни след изборите хората, дошли от Турция, за да гласуват, се оказаха без обратен билет.

Селиме Исмаил е една от многото, които дойдоха от Турция с автобус, за да гласуват.

Платили от ДОСТ, а билетът бил увит в партийната брошура. Седмица по-късно на автогарата в Кърджали за хора като Селиме обратното пътуване вече не е безплатно.

Фирмата, с която трябва да пътуват, поставя на офиса си табела на турски, която гласи: „Тези, които са дошли безплатно за изборите, на тях не можем да дадем услуга”.

Този превод е на Исмаил Кьосеюмер, до вчера кандидат-депутат от ДОСТ, а днес изпращач на автогарата. Според него объркването дошло от фирмата.

По думите му всички имат обратен билет. „Някои хора са се опитали да заминат не в деня, за който им е билетът”, допълва той.

Всъщност точният превод на табелата, която междувременно изчезна, е: „За дошлите безплатно за изборите темата е приключена“. Служителите на автобусната фирма пък панически напуснаха офиса.

„Няма никакви проблеми, казаха, че в два часа ще имат автобус, и аз чакам да се уверя, че хората няма да бъдат оставени”, каза още Исмаил Кьосеюмер.

„Никога партия ДОСТ не е плащала един лев за билети”, категоричен беше обаче той.

Три часа по- късно автобусът за Истанбул пристигна и така пет дни след изборите и последните избиратели си тръгнаха към Турция, изпратени от ДОСТ. /bTV