close
България

Изборният ден започна нормално в Бургас

izbori

Изборният ден в Бургас започна нормално и спокойно, няма неявили се членове на СИК, след като тази нощ преместихме часовниците си с час напред. Това каза заместник-председателят на РИК–Бургас Георги Михов за Радио „Фокус“. По думите му няма постъпила информация поради липса на кворум в някоя от избирателните секции да не започне работа. Михов допълни, че сериозната подготовка за изборния ден в област Бургас дава предпоставка за ненарушаване на реда в изборните секции.

223 са кандидатите за народни представители от втори Многомандатен избирателен район – Бургас. Избирателите са 369 724 души, които имат възможност да гласуват в 736 секционни избирателни комисии на предсрочните парламентарни избори на 26 март. Бюлетините са 406 700 и са с 10% повече от броя на гласоподавателите. Бюлетината във 2 МИР-Бургас е с дължина 54,5 см. и 20 см. широчина.

Членовете на Секционните избирателни комисии (СИК) в областта са 6 110 души, разпределени в 736-те секционни комисии. В община Бургас са разкрити 338 СИК, с 2 954 души членове. Избирателите в община Бургас са 190 200 души. На територията на Бургаска област има разкрити 3 подвижни секционни комисии – Карнобат, Поморие и Бургас.