close
България

Избягали норки тероризират старозагорско село

btv

Отново избягали норки от фермата за развъждане на животните за кожи край Стара Загора, съобщава bTV. От набезите им се оплакват жителите от съседното село Маджерито. По думите им те нападат домашните им животни.

„Често има оплаквания от норките. В продължение на седмици няма проблеми и после изведнъж по няколко местни жители идват и се оплакват. Сезираме фирмата, идват техни представители. Те уверяват, че ще обезщетят пострадалите”, каза Грозданка Димова, кмет на с. Маджерито.

Грозданка Димова допълни, че няма обяснения защо норките се измъкват от фермата, защото тя я е посещавала и имотът е обезопасен. Местните споделят, че няма къща, която да не е пострадала. „Имахме няколко кокошки, зайци – всичко унищожиха. Сега се прехвърлиха в съседите. Спим с вилата, с тоягата. У нас три норки сме убили, съседите – шест”, каза Мария Маркова.

„Аз имах 21 кокошки, сега имам три. За една година. Беше в бараката ни, идва при мен, гледа ме – изобщо не се страхуват от хората”, оплака се Грозданка Димова. Жителите на с. Маджерито настояват за закриване на фермата.