close
България

Извършена е предварителна проверка на две мостови съоръжения на река Асеновска

snejana-kyneva-sliven

Експерти от общинската администрация извършиха предварителна проверка на две мостови съоръжения на река Асеновска, преди да бъде назначена компетентна комисия за щателен оглед и предписание.

„Огледите установиха, че и двете мостови съоръжения не са опасни в степен, която да застрашат живота и здравето на преминаващите”, каза инж. Снежана Кънева, началник на отдел „Сигурност и управление при кризи“.

На две места на моста срещу НОИ /РУ„Социално осигуряване“- Сливен/ е констатирано наличие на малки участъци (с размери 15 х 1 см) с корозия върху рифеловата ламарина, част от горното строене на моста. Износеният профил на рифеловата ламарина не е намалило нейната дебелина и носеща способност.

Устоите на мостовото съоръжение срещу хипермакет Кауфланд 2 са възстановени след природната стихия през месеците февруари и март 2015 година. Към момента на предварителния оглед е констатирано, че има скъсани заварки между отделни елементи на рифеловата ламарина, липсват елементи от двата парапета, по всяка вероятност премахнати от недобросъвестни граждани.

В този вид съоръжението не крие опасност за преминаващите. Разпоредено е на изпълнител да отстрани констатираните нарушения. Още днес изпълнителят започна работа.