close
България

Изграждат нов информационен туристически център в Бургас

1

С нов информационен туристически център ще се сдобие Бургас съвсем скоро. Идеята за изграждането и локацията му (ъгъла на улиците „Александровска“ и „Алеко Богориди“) е на общинските съветници от ГЕРБ Тодор Колев, Антон Вечерников и Юлиян Станков. Преди месец те сформираха екип с представители на общинската администрация и представиха идеята на кмета Димитър Николов. Само четири седмици по-късно реалните действия вече са факт.

Очаква се обектът да е напълно готов до края на месец май. Общинските съветници отбелязват, че благодарение на бързата реакция на кмета и екипа му Бургас ще може да обслужи стотиците туристи, които идват в града заради новите нискотарифни полети. Както вече стана ясно  интересът към нашия град е много голям. Новият туристически център ще е временна постройка, изградена с минимален бюджет. Но реално ще обслужва качествено хората, които идват, като неорганизирани туристи. Така те много по-лесно ще намерят атракциите на територията на общината. Хората, които използват такъв тип компании, са млади семейства и приятели. Те често пътуват с децата си, отсядат на избраните от тях дестинации за няколко дни и прекарват времето си в посещение на туристически и културни забележителности.

Само преди дни Димитър Николов съобщи, че нискотарифната авиокомпания JET 2.com също ще извършва полети от 9 британски града до Бургас. Това са Белфаст, Бирмингам, Единбург, Глазгоу, Лийдс, Манчестър, Нюкасъл, Лондон, Брадфорд.  Това означава, че през следващата година в региона ще има повече английски туристи. 150 полета повече ще има през месец май т.г. до Бургас спрямо същото време на миналата.

През месец април е отчетен 164 процента ръст на пасажерите, пристигнали на Летище – Бургас. Това увеличение вече се усеща и от местния бизнес в града. Стотици туристи от Полша, Литва, Латвия, Естония, Холандия и Израел вече посетиха Бургас преди старта на летния сезон.