close
България

Иззеха над 45 кг тютюн за наргиле без акциз в Слънчев бряг

4452

Над 45 кг тютюн и аромати за наргиле откриха митнически служители от Митница Бургас в магазин за сувенири в Слънчев бряг.

При проверката в търговския обект е установено, че между сувенирите по щандовете на магазина се предлагат мостри на тютюн и аромати за наргиле.

От щандовете и складовата зона на магазина са иззети общо 44,28 кг аромати за наргиле без акцизен бандерол. В обекта е установено и наличие на 24 кутии с общо 1,2 кг тютюн за наргиле, облепени с български акцизен бандерол, но за търговския обект не е представено валидно разрешително за търговия с тютюневи изделия.

Цялото количество тютюневи изделия е иззето от митническите служители. Предадени са проби за лабораторен анализ. Предстои образуване на административнонаказателно производство.

Това е второ поредно нарушение на същия търговец в рамките само на месец август. При митническа проверка в този търговски обект в Слънчев бряг на 3 август 2017 г. са иззети други 168 кутии с общо 15 кг аромати за наргиле и 2,750 кг тютюн за наргиле- всички без български акцизен бандерол.