close
България

Изложбата „Моите будители“ гостува в Бургас

moite-buditeli1

Изложбата „Моите будители“ ще бъде представена в Културен дом НХК в Бургас. Официалното откриване е утре /7 март/.

Проектът, създаден по инициатива на ФАНТАСТИКО ГРУП, представя олимпийските отбори по природни науки и техните ръководители, както и изявени музикални педагози и ученици от НМУ „Любомир Пипков“. Партньор и бенефициент на инициативата тази година е Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН).

90 медала са спечелили за 2023 година българските олимпийци на международни, европейски и балкански олимпиади и състезания, като 17 от тях са златни, 32 сребърни и 41 бронзови. В Олимпийските отбори по природни науки за миналата година участват и 4 ученици от ППМГ Бургас, които са спечелили 3 медала за България.

Официалното откриване на изложбата в Културен дом НХК Бургас ще бъде на 7 март от 16:00 ч. На събитието ще присъстват представители на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.

Проектът „Моите будители“ на ФАНТАСТИКО ГРУП подкрепя каузи и проекти в сферата на образованието и културата и представя личности с изключителни постижения. Инициативата се провежда за трета поредна година, като до този момент са дарени 150 000лв.

Автор на фотографиите в проекта „Моите будители“ е фотографът Костадин Кръстев-Коко. До този момент изложбата беше представена пред Народния театър “Иван Вазов” в София, в Нов български университет, СУ “Св. Климент Охридски”, НМУ “Любомир Пипков” и Летище София.

Изложбата ще гостува в Културен дом НХК до 20 март.