close
България

Изплащат по 50 000 лева на близките на загиналите в катастрофата край Своге

svoge

Застрахователната компания „Бул инс” ще изплати по 50 000 лв. на близките на 20-те загинали в катастрофата край Своге, съобщи bTV.

Това се случва ден, след като стана ясно, че от дружеството са изплатили едва по 10 лв. на част от роднините, защото не смятат, че са длъжни да дават обезщетение в този случай.

Застрахователната компания обаче не се е отказала от намерението си да води съдебни дела след изплащането на обезщетенията.

Изпълнителният директор на „Бул Инс” Стоян Проданов обясни, че това в „еднолично, морално решение на компанията”, но те остават убедени в правотата си, че няма юридически аргументи да изплатят обезщетения на стойност от по 50 000 лв.

Не е ясно срещу кого ще бъдат заведени съдебните дела – към собственика на фирмата-превозвач или към шофьора.

От застрахователната компания се обърнаха към засегнатите близки да предявят своите претенции в офисите на компанията. Проданов допълни, че дружеството настоява за законодателни промени и затягане на контрола при извършване на обществен превоз.

След като часове преди изявлението си от “Бул Инс“ заявиха, че ще търсят правата си по съдебен път, те обявиха, че са се отказали от това намерение заради обществения интерес по случая.

Проданов обясни, че първоначално преведената сума от 10 лв. не е била свързана с обезщетението при злополуката.