close
България

Изправят пред съда сливналия, разпространявал наркотици

syd

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Петър Балабанов. Той е подсъдим за това, че на 22.02.2016 г., в гр.Сливен, при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително държал прекурсори – над 2 кг., за производство на високорисково наркотично вещество метамфетамин, с цел разпространение – престъпление по чл.354а ал.2 изр.2 предл.последно т.4 вр. ал.1 изр.2 предл.1 и 3 вр. изр.1 алт.1 предл.4 от НК, съобщават от прокуратурата.

Балабанов е криминално проявен и регистриран като извършител на противообществени прояви. Осъждан е многократно за различни престъпления от общ характер, шест от които осъждания са за държане с цел разпространение на наркотични вещества или за държане на прекурсори и материали за производство на наркотични вещества.

Подсъдимият употребявал наркотични вещества и се снабдявал с прекурсори и материали за производството им, като знаел, че прекурсорите и материалите, с които се снабдява и държи са предназначени за производство на метамфетамин. Произвеждал метамфетамин в домашни условия, като част от произведеното наркотично вещество използвал за лична употреба, а останалата част разпространявал на други лица. Във връзка с тази му дейност и с оглед на многобройните му осъждания за държане на наркотични вещества и на прекурсори и материали за производството им, бил обект на постоянно наблюдение от полицейските органи в гр.Сливен.

На 22.02.2016 г. около 19.00 часа служителите на реда проверили таванско помещение на жилищен блок в гр. Сливен, за което имало данни, че Балабанов произвежда метамфетамин. Там били открити прекурсорите и задържали Балабанов.

Окръжен съд – Сливен е нарочил заседанието си за 10.01.2016г.