close
България

Изправят пред съда софиянец подхвърлил 100 лв. на полицаи

syd

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Явор Г. (на 27г. от гр.София). Той е подсъдим за това, че на 21.10.2016г. в гр. Бургас,  управлявал  лек автомобил „Пежо“ след употреба на наркотично вещество – канабис, установено след взета проба с техническо средство – престъпление по чл.343б, ал.3 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Явор Г. е подсъдим и за това, че по същото време  и на същото място дал дар – парична сума от 100лв. на полицейски служители от „Охранителна полиция“ при  ОД на МВР – Бургас, за да не извършат действия по служба – да не уведомят колегите с си от сектор „Пътна полиция“  относно необходимостта от тестване с техническо средство на подсъдимия и съставяне на акт за установяване на административно нарушение – престъпление по чл.304а, вр. чл.304, ал.1 от НК.

Явор Г. е задържан, след като управлявания от него „лек автомобил“ е бил спрян за проверка от полицейски служители. След разговор с подсъдимия и по преценка на униформените те се обадили на свои колеги, които да осъществят проверка на Явор Г. с техническо средство, която да установи дали водачът е употребявал наркотици. Тогава подсъдимият се приближил към полицейския автомобил  и им казал да се разберат и да не си губят времето с него, след което пуснал в полицейския автомобил сумата от сто лева ( 4 банкноти с номинал от по 20 лв. и две с номинал от по 10 лв. ). В последствие Явор Г. е бил задържан.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 11.04.2017г.