close
България

Йоан Матев: Невинен съм, това по медиите са пълни лъжи!

joan-matev

„Невинен съм, това по медиите са пълни лъжи“, каза Йоан Матев пред Софийски апелативен съд преди минути в съдебната зала на мярката за неотклонение. 19-годишният младеж бе задържан миналата сряда по обвинение в убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина.

„Това, че съм си пуснал брада, е нормално, това, че ходя на фитнес всеки ден – също, аз съм спортист“. Така Йоан обясни промените във външния си вид през последната година и половина.

Прокурорът отново потвърди, че негови съученици са го разпознали на видеозаписите от камерите. Апелативният съд наблегна и на обстоятелството, че младежът е бил разпознат и от треньори и от трениращи, както и от съученици. Също така в подкрепа на предположението, че той е извършител, били доказателствата – откритият нож, засеченият телефон на Йоан в района на Борисовата градина и показанията на брат му Марсел.

Адвокатът му Светослав Гюров се изненада защо Марсел не е разпитан пред съдия. По време на делото стана ясно, че все още не е готова експертиза на ножа. Съдът остави в ареста Йоан. /24chasa.bg

Снимка: БГНЕС