close
LifeStyle

Йога поза елиминира целулита за 20 секунди

joga-poza

Една от най-добрите практики, помагащи да релаксираме и да постигнем добро здраве е йогата. Освен, че подобрява общото здравословно състояние, йогата може да помогне в борбата с целулита.

Според изследване на учени от университета в Харвард, тренировката по йога е най-ефективният начин за подобряване на потока на лимфата, за елиминиране на токсините и предотвратяване на задържането на течности в организма. Всичко това е причина за появата на портокаловата кожа.

Йогата подобрява гъвкавостта, кожата става по-хубава, подобрява се цялата мускулатура на тялото и се укрепва имунната система. Има много йога пози, които могат да ви помогнат да подобрите фигурата си, но следващата е най-добра, когато искате да намалите целулита.

Препоръчително е да я правите успоредно с друга физическа активност за постигане на по-добър ефект.

Заемете леко разкрачен стоеж и поставете ръцете на кръста. Свийте десния крак в коляното и го повдигнете нагоре и назад. Бавно и внимателно извършете движението като стъпалото ви трябва да бъде в контрашпиц.

Издърпайте крака колкото е възможно по-нагоре, като същевременно повдигнете лявата си ръка.

Останете в това положение 20 секунди и се опитайте да дишате бавно и равномерно.

Дълбокото ритмично дишане при изпълняването на тази йога поза стимулира хормоналния баланс и по този начин доставя на тялото по-голямо количество кислород, който е неизменна част от борбата срещу мазнините.

След като изминат 20-те секунди може да се върнете в изходно положение и да повторите упражнението и с другия крак. Направете по няколко повторения за всеки крак.

Ако всеки ден изпълнявате тази йога поза ще видите как целулитът намалява. Разбира се, не забравяйте и за регулирането на начина на хранене. /az-jenata.bg