close
България

Кабели и мазилка паднаха върху автобус в тунел „Витиня“, няма пострадали

tunel-vitinq

Кабели и мазилка паднаха върху преминаващ автобус в тунел „Витиня“. От фирмата собственик на превозното средство твърдят, че са е срутила част от осветителни тела, но от Агенция „Пътна инфраструктура“ са категорични, че няма паднали лампи.

Георги Атанасов, управител на „Юнион Ивкони“, чиято собственост е автобусът, заяви пред „Фокус“, че пострадали пътници няма. Нанесени са единствено материални щети по транспортното средство.

От Агенция „Пътна инфраструктура” обаче подчертават, че няма паднали лампи в тунел „Витиня“. Паднали са кабели и мазилка, изкъртени от стената на лявата тръба на тунел “Витиня” от камион с извънгабаритен товар.

„Своевременно сме осигурили резервен автобус, който превози пътниците“, каза Атанасов.

На място се извършват огледи от полицията, добави той.

Инцидентът е станал около 11:45 часа днес. Според АПИ засегнатите проводници са паднали върху автобуса, движещ се непосредствено след камиона.

При движението си, след като е закачил кабелите, тирът е опрял и в стената на тунела, което е станало причина за откъртване на малки парчета от страничната облицовка.

Този инцидент е станал причина движението на магистрала “Хемус” в района на тунела да бъде преустановено за кратко. Тръбата е почистена, а падналият кабел е закрепен. Трафикът е възстановен около 13 ч. днес. /bTV