close
България

Кабинетът вдига социалната пенсия за старост

pensioner

През пленарната седмица на първо гласуване ще бъдат обсъдени промени в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2017 г., с вносител Министерски съвет. В законопроекта се предвижда поетапно увеличение на минималната пенсия, съобщава Дарик.

Освен това парламентът ще разгледа и проект на решение за определяне на комисия за одитиране на годишните финансови отчети на Сметната палата за 2015 и 2016 г.

В първия си работен ден за седмицата депутатите ще разгледат и проект на решение за удължаване срока на действие на Временната комисия за установяване на потенциално опасните и конкретни случаи на радиоактивно замърсяване на питейни води на територията на България, причините за тяхното възникване и последиците за здравето на гражданите. Не на последно място ще се приеме и годишен доклад за дейността на Комисията за защита на конкуренцията за 2016 г.

Програмата на парламента за четвъртък включва първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, с вносител Министерски съвет.

На първо гласуване ще бъде подложен и законопроектът за изменение и допълнение на Административнопроцесуалния кодекс. Законопроектът за изменение на Закона за движение по пътищата, пък ще бъде разгледан на второ гласуване.

Петъчният ден ще премине с парламентарен контрол.