close
LifeStyle

Как да изберем букет за 8-ми март

cvetq

Цветята са винаги подходящ и емоционален подарък, който се харесва на всички жени и се радва на голям успех. Едно красиво цвете от любимия струва повече от скъпи подаръци и ненужни вещи.

Цветето изразява уважение, внимание, любов. Но освен всички тези прекрасни чувства, различните цветя символизират и различни емоции и по-специални послания. Изборът на вида цвете никога не бива да е случаен. За да изберете правилното, научете повече за специфичния език на цветята.

Особено актуални за 8-ми март са пролетните цветя, с които посрещаме новия сезон. Хризантемите и фрезиите са цветята на щастието и доброто настроение, а маргаритите – на надеждата за бъдещето. Букет от нарциси означава уважение и висока оценка за получателя.

Роза

В червено тя е символ на неосъзнатата красота, но се смята и за цветето на пламенната любов. Бялата роза пък се асоциира с чистотата, невинността и уважението. Розовият цвят е свързан със щастието, нежността и грацията. Жълта или оранжева роза се подарява в знак на приятелство, а бледо лилавата е символ на любовта от пръв поглед.

Гербери

Герберите символизират красотата, невинността и чистотата. Те имат много разновидности и много цветове, което дава възможност за много различни и красиви букети.

Лалета

Лалетата пък означават страст и пламенна любов, особено тези, обагрени в червено. Жълтите пък символ на лъчезарността и светлината, доброто настроение и добротата. Пъстрите се смята, че правят комплимент за красивите очи на получателката, а в тъмни и наситени цветове лалетата означават слава и прослава.

Алстромерия

Тези дълго траещи цветя символизират приятелството и преданността. И освен това са лесни за намиране и евтини.

Лилиум

Тези красиви ориенталски цветя символизират красотата, класата и стила. Мъж, който направи букет с тези драматични на вид цветя има добър стил и познава добре партньора си. Освен това те имат и много хубав аромат.

Орхидея

Тези цветя символизират любовта, красотата, лукса и силата. Те също така са по-екзотични и не увяхват бързо, така че са перфектния подарък, ако искате да подарите растение в букет или саксия.

Момината сълза

Тя е символ на сладостта, младежката любов и първите трепети.

Карамфил

Макар у нас карамфилът да се смята най-вече за цвете за погребение, на езика на цветята той е символ на любовта. В червено говори за обожание, а в розово за незабравима любов. Белите карамфили са символ на невинността, чистата любов и късмета.

Слънчоглед

Това цвете символизира топлината и радостта, както слънцето, към което гледа. Въпреки, че ярко жълтият им цвят напомня за лятото, тези цветя могат да се намерят по всяко едно време на годината.

Ирис

Тези цветя символизират кралско достойнство, вярата и надеждата. Ако ги смесите с червени лалета или гербери, ще получите една красива комбинация.

Гардения

Ароматни и елегантни, тези цветя символизират чистотата и радостта и показват дълбока любов. Мъжът, който купи такива цветя, най-вероятно има богата история с жената, за която ги купува.

Зюмбюли

Те се свързват с дълготрайната и устойчива обич, здравата връзка и плодовитостта.

Божури 

Означават щастлив семеен живот.  Когато се подарява букет, правилото гласи, че в него трябва да има нечетен брой цветя – 1, 3, 5, 7 и т.н. Ако цветята са повече от 12, числото трябва да се дели на 6. Не е подходящо да се подарява букет съдържащ 13 цвята.