close
България

Кампания на Сливен – посочена като добра практика от Министерството на туризма

kampaniq-stani-priqtel-na-sliven

Кампанията „Стани приятел на Сливен“ привлече вниманието на Министерството на туризма. В рубриката „Добри практики“ на интернет-страницата на министерството е публикувана информация за кампанията и за децата, отличили се в надпреварата за събиране на печати от десет туристически обекта в града с безплатни карти с уникален номер.

Картите бяха предоставени на музеи, художествени галерии, информационни центрове и на Природен парк  “Сините камъни“. Участниците трябваше да съберат десетте печата и да изпратят сканирана своята карта на електронната поща на  на туристическия сайт: www.infotourism.sliven.bg, . Инициативата „Стани приятел на Сливен“ стартира през месец ноември 2016 г., а първите награди нwww.infotourism.sliven.bgа участниците в нея бяха връчени от кмета Стефан Радев преди броени дни, на Димитровден. Девет деца получиха награди – туристически раници с логото на кампанията. Сред наградените са и две деца от Милано. Кампанията е безсрочна и беше подновена веднага след връчването на наградите.

Това не е първата инициатива на Сливен, която попада в рубриката „ Добри практики“ на официалната интернет-страница на Министерството на туризма. Преди по-малко от месец там беше публикувана информация за третото издание на Средновековния събор „Помни славата -Туида 2017“  с домакин късноантичната и средновековна крепост „Туида“. Тогава крепостта посрещна гости от цялата страна.