close
България

Картичка от морето изпращат бургаски деца на свои връстници за Деня на Черно море

kartichka

Международният ден на Черно море – 31 октомври, е поводът за организирания от читалище „Изгрев 1909“ – Бургас уъркшоп на тема: „Морето и децата“.

Участници в него са 43 ученици от четвърти клас на СУ „Добри Чинтулов“ – Бургас. В рамките на инициативата те ще изработят тематични картички, в които ще изразят своите послания и мечти и ще ги изпратят на връстници, които не живеят на брега на Черно море. На 31 октомври от 11.00 часа участниците в уъркшопа ще посетят археологическата експозиция на РИМ – Бургас, за да чуят беседата „Черно море от древността до наши дни“.

В същия ден 43-ма четвъртокласници от СУ „Отец Паисий“ – Кърджали ще получат картичка от морето с пощенско клеймо от Бургас. По атрактивен и забавен начин децата от Кърджали ще станат съпричастни към общата кауза за опазване чистотата на морето, плажовете и богатото биоразнообразие.

Картичките на морска тема, подарък от децата на Бургас по повод Деня на Черно море, ще бъдат изложени в СУ „Отец Паисий“ в Кърджали.

Организатор на събитието е Народно читалище „Изгрев 1909“ – Бургас, а реализирането му се осъществява с подкрепата на ОП „Туризъм“.