close
България

Катастрофа на АМ „Тракия“, има един загинал, който е бягал от полицията

policiq

36- годишен мъж от Ямбол е загинал на място тази сутрин на АМ „Тракия“. Инцидентът е станал тази сутрин в 5.48 часа на 257 км от аутобана, съобщи говорителят на ОДМВР -Сливен Първолета Мандинска.

Загиналият на място шофьор е управлявал лек автомобил „Хонда“ и се е забил в мантинелата. Пътувал е сам в колата. Изясняват се причините за катастрофата.

36- годишният мъж, загинал на АМ „Тракия“ е бягал от полицаите след като е стрелял по тях, информират от ОДМВР Ямбол. Инцидентът е станал рано тази сутрин около 05.20 ч в града. Сигналът е подаден на тел. 112 от 34-годишна жена.

Тя е обяснила че, бившият й съпруг блъска по вратите на жилището й, като нарушава издадена му ограничителна заповед. Пристигналият на място автопатрул заварва пред блока мъжа. При вида на униформените той стреля срещу тях с неустановено към момента оръжие и напуска с лек автомобил „Хонда Сивик“.

Веднага започва преследване, при което с цел респект, полицаите произвеждат няколко изстрела във въздуха. Въпреки това мъжът не спира, напуска града и се качва на АМ „Тракия“ на пътен възел „Хаджидимитрово“ в посока София.

По разпореждане на дежурния, полицаите не навлизат по магистралата, за случая са уведомени дежурните на съседните региони Сливен и Стара Загора. В последствие от ОД на ОДМВР – Сливен е постъпила информация, че на АМ „Тракия“, в близост до Кермен, в лявата лента е катастрофирал издирваният лек автомобил „Хонда Сивик“, а водачът е починал.

Произшествието е запазено от служители на ОДМВР – Сливен, извършват се процесуално-следствени действия. На местопроизшествието в Ямбол е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Участъкът от автомагистрала „Тракия“ от пътен възел „Ямбол“ до Нова Загора е затворен. Обходният маршрут е през Нова Загора. /dariknews.bg