close
LifeStyle

Кафе пауза

coffee

– Мамо, влюбих се.
– Как се казва? Може ли да готви? Как изглежда? От добро семейство ли е? Какво е завършила? С какво се занимава? Сериозно ли ходите? Защо не ми каза досега? Кога ще излизате? Да ти дам ли пари?
– Тате, влюбих се.
– В жена?
– Да.
– Хубаво…

Знаете ли, че енергия – това е нещо, което всяко дете притежава в излишък до момента, в който го помолите да свърши нещо.

Той си намери любовница. И толкова се радваше, че без да иска, се похвали и на жена си…

Опашка пред портите на Рая. Свети Петър привиква трима мъже и им казва, че ще ги пусне, само ако са преживели много тежки премеждия.
Първият почва:
– Все ми подмятаха, че жена ми кръшка. Преместихме се в нов блок, на 25-ия етаж. Не я пусках никъде и все пак… Веднъж се прибирам 1 ден по-рано от командировка и виждам в антрето мъжки обувки. Претърсих цялата къща и най-накрая го намерих на балкона, мръсника! Висеше на ръце от парапета. Започнах да го удрям, но не падаше, а само викаше „Помощ“! Удрях го по пръстите с чук, докато падна, но и тогава не умря, а уцели храстите. Затова вдигнах хладилника, и го метнах по него. Улучих го, той умря и аз от толкова вълнения получих инфаркт.
Свети Петър му казал:
– „Много страдания си преживял, влез в Рая“.
Вторият разказва:
– Аз съм спортист, живея на 26-тия етаж и всяка сутрин правя гимнастика на балкона. Прилоша ми и паднах през парапета, но слава Богу, хванах се за долния етаж. Тогава излезе този луд и почна да ме бие, после започна да ме удря с чук и аз паднах. Съвзех се в храстите, оцелял по чудо и тогава отгоре ми падна един хладилник и ме уби.
Свети Петър казал:
– „Много си се намъчил, синко, влизай в Рая.“
Третият мъж казал:
– А аз, свети Петре, си седя кротко в един хладилник и изведнъж…

– Извинете, тази кола Ваша ли е? – Отчасти – да. – В какъв смисъл? – Ами, документите за собственост са на името на жена ми, кара я синът ми, а понякога – и дъщерята. А когато трябва да се сменят гумите – тогава вече е моя…

Всичко, което не те убива, ти оставя гадни спомени.
Всичко, което не те убива, прави мемоарите ти по-дълги.
Всичко, което не те убива…прави голяма грешка.

– Господине… Тази банкнота е фалшива!
– Напротив! Имитиращ продукт е както и сиренето ви!

– Мен ме няма 12 месеца, пък ти – бебе!?
– Ти къв си бе?
– Ми, моряк.
– Ми, ко са прайш на математик тогава, а?

Двама 40-годишни приятели си говорят:
– Да ти кажа, вече ми е съвестно да вися на гърба на нашите… голям мъж съм станал.
– Какво ще правиш тогава, ще си намериш работа ли?
– Не, ще ида да живея при баба и дядо.